Vodafone: concurentul Telecom beneficiază de afaceri mobile din Africa și crește ușor Prognoza

În aceeași perioadă, Ebitdaalul ajustat al operatorului britanic de rețele de telecomunicații a crescut cu 7, 9 la sută de la an la an la puțin sub 7, 57 miliarde EUR. Cu toate acestea, rezultatul operațional a scăzut cu 21, 9 la sută de la an la an, până la 2, 62 miliarde EUR.

Grupul Vodafone a generat un rezultat net de puțin sub 1, 28 miliarde de euro (anul precedent: puțin sub 1, 47 miliarde de euro) sau 3, 4 eurocenți (anul precedent: 4, 3 eurocenți) în perioada de raportare.

Transportatorul britanic a generat un flux de numerar operațional de aproape 6, 46 miliarde EUR (în creștere cu 7, 4 la sută). Fluxul de numerar gratuit a fost însă minus un miliard de euro (anul precedent: minus 100 de milioane de euro).

„Rezultatele arată că putem demonstra o creștere bună, durabilă și o dinamică solidă a afacerilor. Performanța noastră crescută în Africa și Europa ne pune pe cale să atingem capătul superior al prognozei noastre pentru acest an și obiectivele noastre financiare pe termen mediu”, a declarat Nick Read, Director Executiv al Vodafone.

Vodafone: dezvoltarea regiunilor
Cea mai importantă piață pentru Vodafone în Europa este Germania, cu vanzari de aproape de 6,45 miliarde de euro (în creștere cu 1,2 la sută), urmată de marea BRITANIE, cu 3,16 miliarde de euro (șase la sută) și Italia cu aproape 2,51 miliarde de euro (neschimbată) și Spania, cu 2,09 miliarde de euro (doi la sută).

Restul Europei a reprezentat vânzări de 2, 81 miliarde EUR, cu o creștere de 3, 3 la sută față de anul precedent. Africa unitate Vodacom generat vânzări de aproape de 2,93 miliarde de euro (până la 20,8 la sută).

Lasă un răspuns