2016: Alegerile Twitter

Donald Trump este primul candidat la președinție din istoria recentă care nu a cheltuit aproape niciun ban pentru publicitatea televizată. Între timp, totalul de dolari cheltuiți pe social media a crescut cu 300% de la alegerile din 2012. Asta e enorm. Atât Trump, cât și Clinton folosesc social media, în special Twitter, pentru a se conecta cu potențialii alegători într-un mod care nu a mai fost văzut până acum. Această tendință este aproape sigur că va continua pentru multe alegeri care vor veni.

Ceea ce este cu adevărat minunat despre Twitter este că conturile aparțin candidaților înșiși. Deci, chiar dacă subordonații scriu multe dintre tweet-uri, ei încă vin direct de la candidat. Le face imposibil de respins.

Există, de asemenea, un efect multiplicator cu Twitter care îl face și mai eficient. Atunci când un candidat tweets, acel tweet poate fi re-tweeted de oricine pe Twitter, oferind tweet-ului un susținător terț. Tweet-ul nu mai este de la candidat, este de la prietenul tău. Acest lucru oferă credibilitate tweet, putere și o acoperire suplimentară. Cu frecvența sa post înaltă și limbajul colorat, Donald Trump a câștigat o expunere gratuită estimată la 383 de milioane de dolari din social media.

Bănuiesc că publicul cel mai rapt Twitter acest sezon electoral va fi presa de masă. Ei urmează pentru un motiv complet diferit. Intenția lor este să sară imediat pe orice gafă sau greșeală percepută. Un singur comentariu sau imagine neatentă poate schimba povestea și impulsul de zile.

Acest lucru face imperativ ca candidații să respecte anumite reguli. Primul dintre acestea este că mass-media lor socială trebuie să sune autentic. Dacă nu, mediul își pierde puterea. Orice sentiment de intimitate și conexiune se dizolvă. Până acum, atât Clinton (@HillaryClinton), cât și Trump (@realDonaldTrump) au făcut o treabă credibilă și eficientă cu conturile lor de Twitter. Dar au existat gafe și, fără îndoială, vor fi mai multe.

Lasă un răspuns